Noile rovignete nu sunt disponibile in benzinarii

Din data de 1 octombrie, şoferii care folosesc infrastructura de drumuri naţionale şi autostrăzi vor trebui să folosească un nou tip de rovinietă. Varianta clasică, pe hârtie, nu va mai fi disponibilă spre vânzare. Forma fizică a matriţei, cea aplicată pe parbrizul maşinii, va fi înlocuită cu vignieta electronică.

Şoferii plătesc şi primesc la schimb o chitanţă care atestă plata taxei aferente, maşina fiind înscrisă automat într-o bază de date electronică. Sistemul este destul de bine cunoscut de şoferii bănăţeni, fiind aplicat cu succes de câţiva ani pe şoselele din Ungaria.
Sistemul pare mult mai facil, problema este că România a fost din nou luată pe nepregătite. Mai precis, în benzinării, cele mai multe locaţii unde noua vignetă ar trebui să fie disponibilă sunt probleme cu introducerea noului soft de introducere în baza de date a autovehiculelor şi de încasare a taxei de drum. „Nu avem roviniete electronice, sunt probleme cu softul, acum se implementează. Nu cred că veţi găsi nici la alte benzinării astăzi”, spunea o casieră dintr-o benzinărie din Timişoara Problema e că de câteva zile nu mai sunt dispobibile nici vechile rovignete iar şoferii sunt puţin speriaţi. „Am auzit că acum te filmează, trebuie neapărat să cumpăr rovinieta, dacă mă prind am văzut că sunt amenzi mai mari. Eu acum ce să mă fac? De unde să cumpăr?”, spunea un şofer nemulţumit.

3 comentarii: