Disponibilizări la Solectron

271 de angajaţi ai Solectron (Flextronics) din Timişoara au primit, astăzi, preavize prin care au fost înştiinţaţi că le încetează raporturile de muncă.

Lor li se vor mai adaugă 720 de persoane, programate să fie disponibilizate până în luna iunie.

Liderul sindical Lucian Malea crede că vor exista contestaţii, întrucât nu s-au respectat criteriile stabilite în comun de patronat şi sindicat: ”Erau alţii care ar fi trebuit să plece. Sunt destui care au avut abateri disciplinare, dar au rămas. Au fost daţi afară mulţi operatori, dar au fost menţinuţi în funcţii cei de la birouri”.

SILVIU FLORESCU

Sursa-www.renasterea.ro MARŢI, 27 IANUARIE 2009

4 comentarii:

  1. Era vorba ca,cei cu funcii de birouri nu vor mai putea ca in alti ani sa fie trecuti ca operatori....dar cu toate astea "pilele,spaga,favoritismul" si multe alte tactici folosite in flextronics sunt inca la putere.
    Daca nu ati stiut cei cu functii de birouri sunt aceia care de la ora 9;00 pana la ora 17;00,ii tot vedeti cand urcati in cantina ori la mese ori la locul lor preferat:"terasa pentru fumat" deschis doar ziua pentru plamanii lor..
    Regretabil

    RăspundețiȘtergere
  2. a ramas la fel.sperasem ca sa schimbat ceva.am lucrat si eu in solectron.imi aduc aminte cu teroare de aceea concediere care vezi doamne se facuse prin intermediul calculatorului.era prima concediere in solectron .va aduceti aminte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand sa zis ca se da afara din angajati 200 femei la personal erau gravide ! SURPRIZA Lucian Malea lider un lingau pe langa conducere ai da in judecata apoi face pace cu conducerea si si-a facut grupul lui de angajatii care ai protejeaza si vine in presa apoi, declara ca el protejeaza angajatii. Nu mai are nici reprtezentativitate au plecat in masa din sindicat TREBUIE DAT EL IN JUDECATA ca nu apara drepturile angajatilor

    RăspundețiȘtergere
  4. In arhiva nu este articolul mentionat
    Dar sindicatele intre ele nu se inteleg si mereu in conflict !DEZAVANTAJUL ANGAJATILOR

    RăspundețiȘtergere