Torj si ceilalti arestati in dosarul lui raman dupa gratii


Magistratii Curtii de Apel Timisoara au decis ca Lucian Torj si ceilalti 11 indivizi ridicati dupa o descindere de proportii facute in luna februarie sa ramana dupa gratii. S-a admis recursul procurorilor DIICOT, incheierea s-a casat si s-a trimis spre rejudecare la Tribunalul Timis.

In dimineata zilei de 18 februarie, peste 400 de politisti si jandarmi, impreuna cu procurorii DIICOT au capturat o parte din membrii uneia dintre cele mai mari filiere de traficanti din Romania, condusa, conform achetatorilor, de fostul consiler local PSD, Lucian Torj.

Potrivit anchetatorilor, reteaua se ocupa cu proxenetism, trafic de persoane, santaj, amenintari, solicita taxe de protectie, sechestrare de persoane, vatamare corporala, iar intr-un caz exista si acuzatia de tentativa de omor.

Din cele 13 persoane retinute, doar 11 au fost prezentate in fata judecatorilor, cu propunerea de arestare preventiva. In ciuda eforturilor avocatilor, niciunul dintre cei 11 tineri, printre care si Lucian Torj, nu a reusit sa fie pus in libertate pana acum.

O alta persoana urmarita inca de atunci de politisti si de procurorii DIICOT este cel de-al 12-lea individ. A reusit pentru o buna bucata de timp sa se ascunda insa, intr-un final, el a fost capturat si prezentat procurorilor care au cerut ca si acesta sa fie cercetat in stare de arest preventiv.

La perchezitiile facute in 18 februarie s-au gasit mai multe sabii, bate si arme detinute ilegal, precum si importante sume de bani in lei si valuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu